Instal·lació i Manteniment industrial Calefacció, climatització i energia solar | INTERCLIMA PENEDÈS | Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

El raïm, per al vi; el sarment, a la calderaper Dimarts, 21 Març 2017

El raïm, per al vi; el sarment, a la caldera

En el darrer número d'Energies Renovables (especial Bioenergia) veiem que, com molts projectes, VinyesXCalor es va gestar en una conversa al voltant d'uns cafès. "Però, com és possible que hi hagi fogueres cremant sarments en el marge de les vinyes del Penedès?", Es van qüestionar els tertulians del cafè. Aquesta va ser l'aixeta per la qual va néixer un projecte LIFE + que suma ja una caldera en un celler, una xarxa de calor, un centre logístic i maquinària que rendibilitza la recollida dels residus llenyosos d'aquesta vinya. Però el LIFE + s'acaba, i l'objectiu és que cali l'exemple i s'estengui.

"Al començament del segle XX els pagesos es emportaven els sarments a casa per escalfar-se o cuinar i ara ens creiem tan rics que els cremem a l'aire lliure amb la pèrdua de recurs i risc d'incendis que suposa". Qui parla així és Josep Maria Martí, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, entitat coordinadora del projecte LIFE + VinyesXCalor (Viñas per calor) de la Comissió Europea. Amb arguments així no és estrany que la inquietud de Martí calés entre la resta de tertulians del cafè.

A part de l'Ajuntament de Vilafranca, participen altres entitats vitals perquè la idea es plasmi en el territori: Covides (viticultors associats de les comarques del Penedès), el Clúster Vitivinícola Català (INNOVI) i la cooperativa Nou Verd, que fomenta la inserció laboral de persones amb discapacitat. A més, van entrar com a socis col·laboradors dos cellers de referència a la comarca del Penedès amb un compromís ambiental ja assentat (Vilarnau i Codorníu) i la Xarxa Europea de Ciutats del Vi (Recevin).

www.energias-renovables.com/biomasa/la-uva-para-el-vino-el-sarmiento-20160928

torna al llistat <
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en .Més informació.